Over Seta Fiori

Al ruim 33 jaar de beste
en mooiste creaties maken met kunstbloemen

In 1989 is Seta Fiori ontstaan vanuit mijn grote passie voor de bloemsierkunst. Voor een bloembindster gaat er niets boven het werken met natuurlijke materialen en zoals zovelen maakte ik ook een sterk onderscheid tussen ‘echt’ en ‘nep’.

Tot ik op een dag kennismaakte met zijden bloemen. Er ging een wereld voor mij open, er was op creatief vlak namelijk zoveel meer mogelijk met kunstbloemen. In de volksmond ook wel ‘nep bloemen’ genoemd.

Er is veel veranderd sinds 1989. De kwaliteit en natuurgetrouwheid zijn zo prachtig verder ontwikkeld, dat de zijden bloemen, kunstplanten en kunstbomen haast niet meer van echt te onderscheiden zijn.

Er zijn zulke gave bloemwerk creaties te realiseren met kunstbloemen, kunstbessen en- takken, waarvan de schoonheid niet te overtreffen is. Ik zie mijn werk dan ook als een verrijking van het vak van de bloemsierkunst. Door het werken en stylen met zijden bloemen heb ik laten zien dat er geen vooroordelen op dit gebied meer zijn.

Ik hoop dat ik je kan inspireren en dat je via mijn site kunt meegenieten van mijn werk.”

Zilla Grondel